2011-01-25 22:47:37• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Állampolgárság-igénylés Börvelyben

Tegnaptól Börvelyben is igényelhetik az érdekeltek a magyar állampolgárságot, Günthner Tibor szenátori irodája és az RMDSZ községi szervezete kezdeményezésére. A szenátor nagykárolyi irodavezetője, Martin Kinga minden kedden, 9-től délutánig a községi alelnök, Fézer Hajnalka lakásában fogadja az állampolgárságra jelentkezőket, felvilágosítást nyújt nekik az igénylési procedúráról, illetve össze is állítja a jelentkezőknek a szükséges iratcsomót.

Színvonalas előadások a TDK-n

Tegnap rendezték meg Babeş-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának szatmári kihelyezett tagozatán az idei tanév Tudományos Diákkonferenciáját (TDK).

A TDK-nak már évek óta hagyománya van a tanítóképzősök körében. A tudományos pedagógiai kutatások eredményeinek bemutatására ezúttal a kihelyezett tagozat székhelyén, a Comenius teremben került sor.

Téli madárállomány-felmérés

A Román Ornitológiai Társaság (SOR) szatmári osztálya idén is részt vett az európai szintű téli madárállomány-felmérésben, melynek során főleg a vízimadarak megfigyelésére helyezik a hangsúlyt - tudtuk meg Fazekas Lórándtól, a szervezet vezetőjétől.

Rangos konferencia Szatmárnémetiben

Rangos nemzetközi matematika és informatika konferenciát rendeznek Szatmárnémetiben, amelynek megnyitójára pénteken kerül sor - tájékoztatták lapunkat a rendezvény szervezői, dr. Baranyai Tünde és dr. Kiss Sándor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: